İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu Yarın Başlıyor

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye Adalet Akademisi (TAA) iş birliğiyle gelenekselleştirilen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan ‘’İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu’’ T.C. Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç’un teşrifleri, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) ve Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) katılımıyla yarın başlıyor.

2022 yılında ilki düzenlenen ve Bölge Adliye Mahkemeleri’nin iş hukuku alanındaki kararlarının değerlendirildiği sempozyum iki gün sürecek.

Sempozyumda, Bölge Adliye Mahkemelerinin iş hukuku alanındaki kararları, kamu, işçi ve işveren bakış açısıyla değerlendirilecek.

Yargı, öğretim üyeleri, işçi ve işvereni aynı platformda bir araya getiren Sempozyumun ilki 2022 yılında gerçekleştirilmişti. Bölge Adliye Mahkemeleri iş hukuku daireleri arasındaki uygulama birliğinin, çalışma hayatına sağlayacağı katkı amacıyla gelenekselleştirilen ve alanında bir ilk olan İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu, sosyal diyaloğun geliştirilmesi konusunda da büyük değer yaratıyor.

Sempozyuma Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nin Başkan ve üyeleri, Bölge Adliye Mahkemesi İş Hukuku Daireleri’nin Başkan ve üyeleri ile iş hukuku camiasının önde gelen akademisyenlerinin yanı sıra işçi ve işveren taraflarından da hukukçular katılacak.