İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu Yarın Başlıyor

  • Türkiye Adalet Akademisi ve Konfederasyonumuz ev sahipliğinde, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) iş birliğinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan “İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu" yarın başlıyor.
  • Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve Bölge Adliye Mahkemeleri’nin iş hukuku alanındaki kararlarının değerlendirildiği sempozyum iki gün sürecek.

Türkiye Adalet Akademisi ve Konfederasyonumuz arasında 2021 yılında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen ve Bölge Adliye Mahkemeleri’nin iş hukuku alanındaki kararlarının değerlendirileceği sempozyum yarın başlayacak.

Sempozyum, Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Akansel Koç, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Sayın Muhittin Özdemir, TİSK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nevzat Seyok, Hak-İş Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan ve Adalet Bakan Yardımcısı Sayın Zekeriya Birkan'ın açılış konuşmaları ile başlayacak.

Sempozyum’un birinci gününde; Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Başkanı Dr. Sayın Seracettin Göktaş’ın oturum başkanlığını yapacağı ilk oturumda, Doç. Dr. Sayın Ulaş Baysal “İş Sözleşmesi ve Sözleşmeden Doğan Borçlar” konusunda, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Üyesi Sayın Nevzat Karababa’nın başkanlık edeceği ikinci oturumda, Prof. Dr. Sayın Mustafa Alp “İşin Düzenlenmesi” konusunda, günün son oturumunda ise Prof. Dr. Sayın Kadir Arıcı’nın oturum başkanlığında, Doç. Dr. Sayın Yeliz Bozkurt Gümrükçüoğlu “İş Sözleşmesinin Sona Ermesi ve Sonuçları” konusunda tebliğlerini sunacak.

Sempozyumun ikinci gününde ise; Prof. Dr. Sayın Haluk Hadi Sümer’in başkanlığında gerçekleşecek olan oturumda, Prof. Dr. Sayın Nurşen Caniklioğlu “İş Güvencesi” konusunda tebliğini sunacak.  Başkanlığını Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 33. Hukuk Dairesi Başkanı Sayın Emsal Sergen’in gerçekleştirdiği ikinci oturumda, Prof. Dr. Sayın Talat Canbolat “Toplu İş İlişkileri” konusunda, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Üyesi Sayın Ömer Faruk Herdem’in başkanlığını gerçekleştireceği oturumda ise Doç. Dr. Cemil Simil “İş Yargısı” konusunda tebliğlerini sunarak, değerlendirmelerini yapacaklar.

Yargı, öğretim üyeleri, işçi ve işvereni aynı platformda bir araya getiren Sempozyumun ilki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilmişti. Bölge Adliye Mahkemeleri iş hukuku daireleri arasındaki uygulama birliğinin, çalışma hayatına sağlayacağı katkı amacıyla gelenekselleştirilen İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu’nda, bu yıl Türkiye Adalet Akademisi ve TİSK ev sahipliği yanında işçi tarafını temsilen Hak-İş katılıyor.