TİSK ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı, Yeşilay ile Depremden Etkilenen Çocuklar İçin Ele Ele Verdi

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) depremin ilk gününden bu yana; üye sendikaları ve tüm üye işletmeleriyle birlikte hareket ederek yaşanan felaketin yaralarını sarmak için tüm imkânlarıyla çalışıyor. 

 

Bu kapsamda, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı (TİSK MCV), 103 yıldır bağımlılıklara karşı mücadele eden, 80 binden fazla gönüllüsü ve 7 binden fazla üyesi bulunan Yeşilay ile iş birliği yaparak Deprem Etkilenen Çocuklara Psikososyal Destek Projesi'ni de başlattı.

 

Proje kapsamında; afet bölgelerinde oluşturulan çadır ve konteyner kentler ile kırsaldaki köylerde “Benim Kulübüm Yeşilay Tırı” hizmet verecek. Yeşilay’ın ilkokul ve ortaokul öğrencilerinde bağımlılık konusunda bilinç oluşturmak amacıyla uyguladığı "Benim Kulübüm Yeşilay" tırında gelişim psikologları, klinik psikologlar, pedagoglar, eğitmenler ve Genç Yeşilaylılar yer alacak. Çocuklara yönelik birçok etkinlik düzenlenecek. Böylece depremden etkilenen yüz binlerce çocuğa ulaşılarak afetten dolayı yaşadıkları travmanın etkisinin azaltılması, yaşanan sürece uyum sorunlarının çözülmesi ve kişisel gelişimlerinin artırılması hedefleniyor. 

 

“Benim Kulübüm Yeşilay Tırı”  Nisan ayı itibariyle sırasıyla, Malatya (Yeşilyurt), Adıyaman (Merkez-Gölbaşı), Kahramanmaraş (Merkez-Pazarcık), Gaziantep (Nurdağı) ve Hatay (Merkez) olmak üzere deprem bölgesinde gezecek.