Yaralarımızı Sarmak için Var Gücümüzle Çalışacağız

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol,  Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremlerden sonra bölgeye gönderilen destek ve yardımlara ilişkin yürütülen çalışmalar ile ilgili bir açıklama yaptı.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ilimizi etkileyen depremlerin yası içindeyiz. Deprem felaketinde yaşamını yitiren ve yaralanan vatandaşımızın derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

TİSK olarak, üye sendikalarımız ve tüm üye işletmelerimiz ile yaşanan felaketin yaralarını en kısa sürede sarmak üzere tüm imkanlarımızla bölge halkımızın ve devletimizin yanındayız.

Öncelikli ihtiyaçlar olarak belirlenen barınmadan ısınma ihtiyaçlarına, tıbbi malzemelerden temel gıda ve hijyen ürünlerine kadar bir çok desteğin bölgeye gönderimini sağladık ve daha fazlasını iletmek için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. AFAD ve Kızılay ile de koordinasyon içinde belirlenen ihtiyaç listelerine uygun olarak ilaç, tıbbi malzeme, gıda, hijyen ürünleri ve kıyafet tırlarımız bölgeye ulaştı. Sendikalarımıza bağlı üye işletmelerimizin imkanları ile sıcak yemek dağıtımı yapabilen tırlardan arama ve kurtarma çalışmalarında ihtiyaç duyulan iş makinalarına kadar pek çok nitelikli araç da bölgelerde hizmet vermeye başladı. Ayrıca, üye işletmelerimizden yüzlerce gönüllümüz ilk günden itibaren bölgedeki arama kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev almakta ve saha çalışmalarına destek olmaktadır.

Afet bölgelerindeki ihtiyaçları yakından takip ediyor ve tüm ekosistemimiz ile tüm bu ihtiyaçları karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Şimdi birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı sarma zamanı. TİSK ailesi olarak her türlü destek ve yardım için her zaman olduğu gibi çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bu vesileyle bir kez daha depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.”