TİSK ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı’na Türkiye’nin Sıfır Kazaya Yolculuğu ile 5 Ödül

Dünya çapındaki kurumların başarılarını ödüllendirmek ve bu başarılı uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla The Stevie Awards tarafından düzenlenen “Stevie Awards for Great Employers (SAGE)” ve “The International Business Awards (IBA)” 2022 ödül programlarının sonuçları açıklandı. 

İş dünyasının Oscar’ları olarak kabul edilen ödül programlarında TİSK ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı, Intenseye iş birliğinde hayata geçirdiği "Sıfır Kazaya Yolculuk" Projesi ile 5 kategoride birden ödüle layık görüldü.

Proje, SAGE kapsamında;

  • “İş Yeri Güvenliği ve Uygunluğu” kategorisinde birinci olarak Altın ödüle hak kazanırken;

IBA Kapsamında;

  • En İyi Organizasyon – Kar Amacı Gütmeyen Kurumlar – Büyük Ölçekli kategorisinde Altın,

  • “En İyi Yönetim, Risk & Uyum Çözümleri” kategorisinde Gümüş,

  • “En İyi Yapay Zeka / Makine Öğrenme Çözümleri” ve “Avrupa’da Yılın Sağlık, Güvenlik & Çevre Programı” kategorilerinde ise iki Bronz ödüle layık görüldü.

TİSK ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı almış olduğu bu ödüller ile alanında dünyanın en iyileri arasında olduğunu bir kez daha gösterdi.

Dünyaca ünlü marka ve kurumların yer aldığı ödül programına bu yıl yaklaşık 70 farklı ülkeden 5.000’e yakın başvuru alındı. Dünya çapında farklı uzmanlıklardan 100’ün üzerinde profesyonelin jüri olarak yer aldığı ödül programında kazananlar jürilerin ortalama puanlarıyla belirlendi. “Sıfır Kaza” diyerek yola çıkan TİSK ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı almış olduğu ödüller ile dünyanın en iyileri arasında olduğunu bir kez daha gösterdi.

TİSK ekosisteminde yer alan farklı sektörlerden 200 tesisin teknoloji entegrasyonu, proje kapsamında TİSK Mikrocerrahi Vakfı tarafından destekleniyor.

Kuruluşundan bu yana İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünü işletmelerde yerleştirmeyi ve yaygınlaştırmayı ana amacı haline getirmiş olan TİSK Mikrocerrahi Vakfı tarafından desteklenen proje, yapay zekâ teknolojisinin getirdiği faydalar ile işletmelere kolaylık sağlıyor. Projede, ek donanım gereksinimi olmadan iş yerlerindeki mevcut kameralarla entegrasyon ile üretim sahasındaki olası iş kazası riskleri önceden belirlenebiliyor. Proje ile işletmelere, salgın sürecinde sosyal mesafe kuralları, koruyucu ekipman kontrolü, alan yönetimi, araç ve ekipman takibi gibi konular başta olmak üzere işyerinin ihtiyaçlarına özel yaklaşımlar sunuluyor. Ayrıca, kişisel verilerin gizliliği ve çalışanlar için bilgi güvenliği de ön planda tutuluyor.