İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu’nun İlki Başarıyla Tamamlandı

TİSK, Türkiye Adalet Akademisi ve TÜRK-İŞ iş birliğinde düzenlenen İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumunda, Bölge Adliye Mahkemeleri İş Hukuku Dairelerinin 2021 yılına ait kararları ele alındı.

TİSK:

"Bölge Adliye Mahkemeleri İş Hukuku Dairelerinin kararlarının değerlendirildiği ilk ve tek etkinlik olma özelliğindeki Sempozyumumuz, tüm paydaşlar için oldukça yararlı ve verimli geçti"

ANKARA (AA) - Türkiye Adalet Akademisi ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) arasında imzalanan protokol kapsamında ve TÜRK-İŞ iş birliğinde düzenlenen İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumunda, bölge adliye mahkemeleri iş hukuku dairelerinin 2021 yılına ait  kararları değerlendirildi.

TİSK tarafından yapılan açıklamada, Ortak Paylaşım Formu, Ortak Yarınlar, Genç Dönüşüm gibi ilk ve önemli etkinliklere imza atan Konfederasyonun yargı mensupları ve işçi temsilcileri ile İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumunun ilkini düzenlediğini vurgulandı.

Antalya'da iki gün süren Sempozyuma yargı mensupları, akademisyenler, işçi ve işveren temsilcilerinin önemli katkılar sağladığının belirtildiği açıklamada şunlar ifade edildi:

"Türkiye Adalet Akademisi ile iş hukuku alanındaki güncel gelişmelere dair bilimsel toplantı düzenlenmesi için 2021 yılında iş birliği protokolü imzalamıştık. Bu protokolün gereği olan sempozyumumuzu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının değerli temsilcilerinin, Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin kıymetli Başkan ve üyelerinin, Bölge Adliye Mahkemelerinin saygıdeğer hakimlerinin, kıymetli akademisyenlerin, işçi ve işveren sendikaları temsilcilerinin katılımıyla başarı bir şekilde gerçekleştirdik. İş hukukunun konusu olan tüm başlıkların tartışıldığı Sempozyumda, Bölge Adliye Mahkemeleri iş hukuku dairelerinin 2021 yılına ait kararları da değerlendirildi. Bölge Adliye Mahkemesi kararlarının değerlendirildiği ilk ve tek etkinlik olma özelliğindeki Sempozyumumuz, tüm paydaşlar için oldukça yararlı ve verimli geçti. Bu durum, sempozyumu önümüzdeki yıllarda da düzenleyerek, gelenekselleştirme fikrimizi perçinledi.

TİSK camiası olarak tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz."