Kısa Çalışma Ödeneği Uygulamasının Ekonomik ve Sosyal Şartlar Tam Olarak İyileşene Kadar Devam Etmesinin İstihdamın Korunmasında Kritik Öneme Sahip Olduğunu Düşünüyoruz

Salgının ilk gününden itibaren gayemiz önce çalışanların sağlığını korumak, sonrasında da toparlanmaya ve istihdama odaklanmak oldu.  

Sosyal diyalog ve ortak akılla tüm kesimlere yarar sağlayacak çözümleri kısa sürede üretip hayata geçirmek için çalıştık. Devletimiz de bu dönemde salgının olumsuz etkilerini en aza indirmek için birçok alanda yardım, destek ve uygulamaları hızla hayata geçirdi. Bu vesileyle, yerinde ve tam zamanında alınan tedbir ve destekler için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize teşekkürü bir borç biliyoruz.

Aşılamanın tüm hızıyla devam etmesi ve vaka sayılarındaki düşüşe rağmen salgın ve salgının neden olduğu olağanüstü koşulların sürmektedir. 

Devam eden çip krizi; otomotiv, dayanıklı tüketim ve yan sanayileri başta olmak üzere birçok sektörü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu durum, üretimi düşürüyor ve birçok işletmede zorunlu kapanmalara sebep oluyor. Diğer yandan, hizmet sektörünün toparlanması için biraz daha zamana ihtiyaç duyuluyor. Tüm bunlar dikkate alındığında, normalleşmeye yönelik adımlar atılırken mevcut istihdamın devamının sağlanmasını, genç ve kadın işsizliğinin artmaması için destekleyici tedbirlerin sürdürülmesini önemsiyoruz. Kısa çalışma ödeneği uygulamasının ekonomik ve sosyal şartlar tam olarak iyileşene kadar devam etmesinin istihdamın korunmasında kritik öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. Kısa çalışma ödeneğinin ay ay uzatılmak yerine yıl sonuna kadar uzatılmasını talep ediyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Sayın Vedat Bilgin ile hafta başında bir araya geldiğimiz toplantımızda da bunu ifade ettik.

İstihdamın korunması ve artırılması için var gücümüzle çalışmaya her zaman hazırız. Bu dönemde, bizler de elimizi taşın altına koyarak, bu zamana kadar yaptığımız şekilde çalışanlarımızı destekleyecek ve uygun olan sektörlerimizde ücretlerini tamamlamaya devam edeceğiz. İş birliğiyle atılacak adımlar ile istihdamımızı güçlendireceğimize inanıyoruz.