2021 Yılı Asgari Ücret Tespit Komisyonu TİSK Açıklaması

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, 2021 Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı ardından bir açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dünyamız ve Ülkemiz korona virüs salgını nedeniyle çok zorlu bir dönemden geçiyor.

Birleşmiş Milletler tarafından da vurgulandığı gibi; salgın nedeniyle İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşanan en büyük küresel krizle karşı karşıyayız.

Bu zorlu, bilinmezleri, bilenenlerinden çok daha fazla olan ortam ve koşullar altında; Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu olarak başından beri ülkemizin ve çalışma arkadaşlarımızın yanında olmaya gayret ettik.

2021 yılı için geçerli olacak asgari ücretin tespiti görüşmelerinde, ülkemizin içinden geçmekte olduğu zorlu ekonomik ortamda; işgücü maliyetleri, kayıt dışılıkla mücadele, rekabet gücünü artırma, yeni yatırım çekme, işsizlik ve enflasyon gibi parametrelerin dikkate alınmasının temel beklentimiz olduğunu dile getirdik.

Bu parametrelerin dikkate alınmasını isterken, kısıtlamalar nedeniyle zor durumda olan sektörlerin geleceklerini de dikkate aldık. İstihdamı en zorlu koşullarda korumak, ilave istihdam sağlamak, yeni yatırım ortamı oluşturmak ve salgınla zor durumda kalan sektörlerin üzerindeki baskıyı azaltmak için dengeli bir asgari ücretin belirlenmesinin her zamankinden daha da önemli hale geldiğini aktardık.

Beklentimizi, tüm gerekçeleriyle, verilere ve uluslararası kıyaslamalara dayalı bir şekilde ifade ettik. Böylesi küresel bir kriz ortamında, komisyona sunduğumuz tüm verilerle tablonun bütününü ortaya koymak istedik.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun; ülke koşullarını en iyi şekilde yorumlamak, geleceğe dönük gerçekçi projeksiyonlarda bulunmak ve Türkiye’nin sürdürülebilir şekilde kalkınmasının önünü açmak konusunda önemli görevleri olduğunun bilincindeyiz.

Komisyon tarafından belirlenen yeni asgari ücretin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanımıza süreçteki tüm destekleri için teşekkür ediyoruz.

İşverenler olarak Ülkemizin kalkınması için, toplum yararına politikalar üreten ‘Birlikte Mümkün’ anlayışımızla, diyaloğa, iş birliğine ve üretmeye devam edeceğimizi; çalışma arkadaşlarımıza karşı duyduğumuz sorumlulukları da attığımız her adımda gözeteceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

Bu vesile ile 2021 yılının ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini, işsizliğin daha da artmamasını temenni ediyoruz.”