Çalışma Hayatının Davos'unda İşin Yarını Konuşulacak

TİSK'in kamu, işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla bu yıl ikincisini düzenleyeceği Ortak Paylaşım Forumu'nda, sanayi odaklı işgücü dönüşümü, işin yarınında kadının geleceği ve yeni nesil sendikacılıkta dijital dönüşüm konuları ele alınacak.

Yerli ve yabancı üst düzey birçok ismin katılacağı Forumun ardından ortak bir açıklamayla sonuç bildirisi yayımlanacak.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) kamu, işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla bu yıl ikincisini düzenleyeceği Ortak Paylaşım Forumu'nda (OPF) işin yarını konuşulacak.

Çalışma hayatının tarafları arasında sosyal diyaloğu geliştirmek amacıyla TİSK'in ev sahipliğinde geçen yıl ilki düzenlenen Forumun ikincisi yarın başlayacak.

Kamu, işçi ve işveren temsilcilerinin üst düzey katımı ve ele alınan konular bakımından Çalışma hayatının Davos'u olarak nitelendirilen OPF, bu yıl da yerli ve yabancı birçok önemli isim katılacak. 

Genişletilmiş gerçeklik teknolojisi Türkiye’de ilk kez bu forumda kullanılacak

"Birlikte Mümkün Türkiye" sloganı ve "İşimizin Yarını" ana temasına sahip Forum, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Türkiye'de ilk kez kullanılacak genişletilmiş gerçeklik teknolojileri ile foruma özel kurulan stüdyolardan yayınlanacak.

OPF'nin canlı açılış oturumunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol yer alacak.

Foruma, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Guy Ryder, Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) Başkanı Erol Kiresepi, Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow, Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü (tedviren) Alvaro Rodriguez, BusinessEurope Genel Direktörü Marcus Beyrer, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) İcra Kurulu Üyesi Murat Sönmez ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Direktör Yardımcısı Biljana Radonjic Ker-Lindsay ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) İnsani ve Sağlık Durumlarına Hazırlık Avrupa Merkezi ve Türkiye Ofisi Geçici Başkanı Dr. Irshad Ali Shaikh’in de aralarında olduğu isimler katılacak.

Forum aynı zamanda ortakpaylasimforum.org web sayfasından, etkinlik günlerinde canlı olarak takip edilebilecek.

"Covid-19 Salgını ve Küresel Sağlık", "Covid-19 Salgını ve Küresel Yaklaşım", "Küresel Ekonomik Gelişmeler" oturumlarının yapılacağı Forum, ortak açıklama ve sonuç bildirisinin yayımlanmasıyla sona erecek.